Cum alegi un ATS potrivit pentru compania ta

26 octombrie 2018

Decizia de a investi într-un ATS (applicant tracking system) se va dovedi inspirată doar în măsura în care alegerea acestui sistem are în vedere factori specifici pentru organiție și strategia de management a talentelor pe care aceasta o utilizează.

Deși nu există nicio îndoială că un ATS oferă avantaje numeroase atunci când vine vorba de managementul candidaților activi sau pasivi, este la fel de adevărat că nu există un singur sistem de management al aplicațiilor care să se potrivească tuturor companiilor și că alegerea unui ATS trebuie făcută având în vedere aspecte specifice precum:

  1. Profilul companiei (o companie de recrutare va avea nevoie de un ATS diferit de cel al unei organizații comerciale)
  2. Ușurința în utilizare (cu cât utilizatorii au nevoie de mai puțin training pentru folosirea ATS-ului, cu atât se va dovedi acesta mai util)
  3. Experiența candidatului (un ATS trebuie privit întotdeauna atât din punctul de vedere al utilizatorului intern cât și al candidatului. Dacă acesta din urmă va avea dificultăți din cauza unui ATS incorect setat sau care nu funcționează bine, atunci investiția nu se justifică)
  4. Interacțiunea cu rețele sociale (utilitatea unui ATS este cu atât mai mare cu cât asigură o postare eficientă a joburilor și o preluare în timp real și a aplicațiilor din platformele sociale în care compania este prezentă)
  5. Capacitatea de căutare și de identificare a profilelor potrivite (înainte de achiziționare, ATS-ul trebuie testat pentru a descoperi care sunt criteriile după care se poate face căutarea și identificarea candidaților potriviți și în ce măsură motorul de căutare incorporat își face treaba corect)
  6. Tipurile de rapoarte (atât pe parcursul proceselor de recrutare, cât și în perioadele în care se calculează diferiți indicatori de performanță pentru funcția de resurse umane, ATS-ul trebuie să poată gestiona o diversitate de rapoarte în funcție de nevoi specifice)
  7. Ușurința integrării cu alte sisteme (sunt puține organizațiile în care ATS-ul funcționează pe cont propriu. De cele mai multe ori, există corelații între sistemele IT ale unei companii, motiv pentru care capacitatea de integrare a ATS-ului trebuie să fie un criteriu esențial în alegerea celui potrivit.)

Pentru și mai multe criterii de avut în vedere în alegerea unui ATS, vă recomandăm articolul de pe ERE: The 17 Things to Think About Before Picking an Applicant Tracking System.

, ,
Meniu