Onboarding – află cum te poate ajuta un ATS

6 decembrie 2018

Considerat adesea doar o sumară și rapidă familiarizare a noului angajat cu organizația și jobul pe care urmează să îl ocupe, procesul de induction sau onboarding ar trebui să presupună considerabil mai mult decât o descriere a geografiei spațiului biroului și prezentarea colegilor din celelalte departamente.

Ca și pe parcursul procesului de recrutare, PhoenixATS susține procesul de induction/onboarding asigurând fluxul corect al documentației și managementul eficient al etapelor specifice pentru o strategie de HR integrată.

Prin intermediul PhoenixATS:

  1. Se pot primi și stoca toate documentele aferente angajării;
  2. Se poate urmări evoluția procesului de induction;
  3. Se pot stabili alerte pentru finalizarea acestuia;
  4. Se asigură vizibilitatea noilor formulare atât pentru manageri cât și pentru noii angajați;
  5. Managerul este informat cu privire la finalizarea completării documentelor standard.

Ca orice sistem ATS pentru care procesul de onboarding face parte integrantă din succesul recrutării, PhoenixATS pune la dispoziția utilizatorilor o bibliotecă de documente relevante pentru această etapă, dar permite și încărcarea documentelor proprietare, precum și a conținutului video specific pentru comunicarea brandului companiei și a chestionarelor necesare pentru eficientizarea comunicării cu noii angajați.

Cercetarile în domeniu indică o legăturăclară între proceseleeficiente de onboarding și orată de retenție crescută, dar si o conexiune între acestea și gradul de satisfacție al angajatului cu jobul și organizația din care face parte.

Cu ajutorul PhoenixATS, onboarding-ul încetează să mai fie doar ceva ce trebuie bifat pentru că așa cere procedura, devenind un proces cu valoare adăugată pentru organizație. Prin atenția la detalii și consecvența în abordare, organizația transmite importanța noului angajat pentru companie încă din primele ore, aspecte critice pentru performanța ulterioară a acestuia.

, ,
Meniu