Phoenix ATS: mai mult decât o bază de date, o bază de talente

15 noiembrie 2018

Dacă ar fi întrebați care dintre activitățile specifice unui proces de recrutare le ocupă cel mai mult timp, majoritatea specialiștilor ar vorbi despre colectarea și gestionarea aplicațiilor. Dincolo de volumul mare de informații pe care trebuie să îl parcurgă, un recrutor trebuie să se asigure că selecția și calificarea CV-urilor pe care le primește este gândită în așa fel încât să fie utilă nu doar pentru procese curente de recrutare, ci și pentru viitoare poziții vacante din organizație.

În acest context, un ATS bun trebuie să fie mai mult decât o bază de date. Astfel, Phoenix ATS îi oferă recrutorului acces rapid atât la candidații activi, cât și la cei pasivi, indiferent de sursa acestora: abodare directă, referințe, aplicații primite în urma unor procese anterioare de recrutare, platforme sociale, site-uri de carieră etc.

O utilizare în timp real a acestui ATS transformă procesul de identificare a profilelor relevante, permițând recrutorului o căutare exhaustivă în baza de talente deja disponibilă. De multe ori, companiile dispun deja de candidați cu potențial bun pentru pozițiile pentru care vor să recruteze, Phoenix ATS permițându-le să economisească timp și resurse financiare altminteri necesare pentru targetarea profesioniștilor în piață.

Cu ajutorul Phoenix ATS, recrutorul poate urmări “istoria” fiecărui candidat, poziția pentru care a aplicat inițial și evaluările prin care a trecut, motivele respingerii în anumite procese de recrutare și potențialul pentru alte poziții vacante în viitor.

Într-o piață a muncii în care angajatorii se plâng din ce în ce mai mult de lipsa profesioniștilor potriviți și motivați, Phoenix ATS înlesnește accesul recrutorilor la informații critice pentru decizii de angajare bine argumentate.

, ,
Meniu